CHELLA'S SITE

 

Chella
Von den Borkenbergen is geboren op 20 mei 2006.

Moeder
Ornella von Kläri's Kinder.
Vader
Zobel of Amber's Pride.

Chella heeft een
gouden karakter.
Alert als een Appenzeller.

HD:A / ED:Vrij / PL:1/0
Gedragstest: A

 

 

THUIS DE APPENZELLER NIEUWS VIDEO SENNENWEB LINKS CONTACT

Terug naar de eerste pagina...

Over ons...

Onze eerste Appenzeller heette Guarda. Haar hebben we letterlijk van de alpenweide gehaald. Dat was in 1990. We maakten een bergtocht in het Zwitserse Unterengadin boven het dorp Guarda. Vlak onder een berghut, op zo'n 2300 m, zagen we een aantal puppy's dartelen in de weide. Ze waren van een koeienherder die daar in een berghutje bivakkeerde.
Voor de prijs van 100 franken - voor de herder een heel bedrag denk ik - hebben we de pup die we het leukste vonden meegenomen naar Nederland.
Guarda - genoemd naar het plaatsje - moest in het begin erg socialiseren, want daar hoog in de bergen gebeurde er niet veel. Guarda was een lieve maar wel eigenzinnige teef van wie wij tot haar dood in 2006 - ze was toen ruim vijftien jaar - genoten hebben.

In 1994 kwam Appenzeller Chap van Eemlandia, die wij Bobs noemden. Bobs kon het prima vinden met de toen vier jaar oudere Guarda. Bobs was een alerte reu die het erf goed bewaakte. Op tentoonstellingen was hij voor de keurmeester een watje, maar voor de dierenenartsen een ramp.
Bobs heeft eenmaal gedekt met Baica van de Colnstart. Daaruit zijn zes nakomelingen gekomen.

In juli 2006 kwam Chella erbij. Chella von den Borkenbergen komt uit Duitsland. Bobs was eerst afwijzend naar Chella, later ging het zeer goed en speelden ze met elkaar. Chella heeft Bobs ruim een jaar meegemaakt. Bobs stierf in september 2007 door ouderdom.

2010
Chella is nu vier jaar. Haar eerste nest in combinatie met de reu Benji (Larensheems Benji ) Negen pups.

2011
Tweede nest ook met negen pups. Samen met de reu Elmo of Amber's Pride. Teefje Chira blijft bij ons.

2013
Derde em laatste nest van Chella. Nu met reu Chivax Max. Zes pups.

2015
Chira is voor het eerste gedekt. Samen met de reu Zampino van de Erftquelle krijgt zij een nest van dertien pups. Allemaal gezond naar de eigenaren gegaan.

Terug naar de eerste pagina...

 

 

 

 

 

 


 

 

Guarda op latere leeftijd

Achter Bobs Chella